Back to overview

Proces engineer

Fri-Jado B.V.  ontwikkelt en produceert een uitgebreide lijn aan professionele grillapparatuur en food counters voor het warm en koud presenteren van levensmiddelen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan de supermarkt-, horeca- en cateringbranche via een uitgebreid distributeursnetwerk. Ontwikkeling en productie vinden plaats in Oud Gastel. Fri-Jado heeft eigen vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Binnen de afdeling Engineering is een vacature ontstaan voor een Proces Engineer.

Wat je doet

Als schakel tussen de afdeling Product Development en de productieafdelingen ben je verantwoordelijk voor het inrichten en continu verbeteren van productieprocessen leidend tot optimale maakbaarheid van de producten. Je vertaalt productspecificaties naar processen en bepaalt optimale werkvolgorde, werkplekinrichting, bewerkingstijden, benodigde productiemachines, gereedschappen en verpakkingen. Je ontwikkelt hulpmiddelen en laat deze vervaardigen. Daarnaast ontwerp je de lay-out voor vernieuwing en verbetering van de productiefaciliteiten en zorg je voor de uitwerking van de benodigde voorzieningen. Je adviseert de afdeling Engineering, Product Development en Operations m.b.t. projectvoortgang, problemen en te maken keuzes. Je analyseert bestaande productieprocessen en doet verbeteringsvoorstellen ter verhoging van kwaliteit en productiviteit en verlaging van de kostprijs. Je werkt binnen de afdeling Engineering in een zelfsturend, taakgericht team, waarin zowel Product- als Service Engineers werkzaam zijn. Je bent veelvuldig op de vloer aanwezig voor overleg met de productieleiding, het coördineren en regelen van de procesvoering met de productiemedewerkers en het toezien op het naleven van de veiligheids- kwaliteitsnormen.

Fri-Jado vraagt

  • Afgeronde HBO opleiding Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde en enkele jaren relevante werkervaring
  • Kennis van assemblage- en fabricageprocessen, productietechnieken en lean manufacturing
  • Enthousiaste en gedreven teamspeler met oplossend vermogen
  • Resultaatgericht, innovatief en analytisch vermogen en aandacht voor kwaliteit en optimalisatie
  • Vaardigheden om te werken met 3D-tekenpakketten, ERP- en PDM-systeem
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk)

Waarom werken bij Fri-Jado

Fri-Jado kenmerkt zich als groeiend en innovatief. De 140 trotse medewerkers werken elke dag allemaal aan hetzelfde doel: onze klanten in de food retail in staat stellen om hun versproducten te bereiden, te bewaren en zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Naast een informele werksfeer bieden wij uitdagende functies met een bij de verantwoordelijkheden passend pakket arbeidsvoorwaarden. Hierbij horen 27 vakantiedagen en 13 Adv-dagen. Fri-Jado biedt ruimte om het beste uit jezelf te halen, jezelf te ontwikkelen en om te leren van fouten. Collega’s ervaren de bedrijfscultuur als bevlogen, betrokken en plezierig met een open communicatie.

Meer informatie en reactie

Informatie over de functie wordt verstrekt door de heer Patrick van Boven, Manager Engineering, telefoon 06-30410227.

Stuur een recent CV en begeleidend schrijven met daarin vermeld je huidige situatie en motivatie per e-mail naar  Annemieke Verbrugge, Manager HR, annemieke.verbrugge@frijado.com Of stuur direct je gegevens in via onderstaand formulier.

Sollicitatie

  • Max. file size: 256 MB.
  • Max. file size: 256 MB.